Zelfgemaakte groene ijsthee

23 mei 2012

Het was vandaag ineens zomer (eindelijk), en dat moest natuurlijk gevierd worden met een lekker koel drankje. Ik drink zelf niet te vaak frisdrank omdat ik het ongezond vind, zowel vanwege de witte suiker als alle andere toevoegingen. Maar ijsthee is toch wel erg lekker, en het zelf maken is echt heel eenvoudig. Het voordeel is dat je op een min of meer 'verantwoorde' manier frisdrank drinkt, omdat je precies weet wat erin zit. En het is nog best leuk om te doen.


Benodigdheden
1 liter kokend water
Losse groene thee om 1 thee ei mee te kunnen vullen (ik heb Sencha biologisch van Simon LĂ©velt gebruikt)
6 tl rietsuiker (of meer als je van heel zoet houdt)
1 citroen
IJsklontjes naar smaak
1 hittebestendige kan




Bereidingswijze
De manier om een hele intense smaak te krijgen zonder dat de thee bitter wordt, is door eerst wat water over de thee heen te schenken die je vervolgens weggooit. Hierdoor komt de smaak van de thee vrij, en hoef je de thee vervolgens nog nauwelijks te laten trekken, maar krijg je toch een hele goede smaak.


Giet vervolgens ongeveer een liter kokend water in de kan, doe de thee in het thee ei erbij, en laat ongeveer een minuutje trekken. Voeg de suiker eraan toe en roer even goed door. Als je de suiker pas achteraf toevoegt kan deze niet meer oplossen in het water. Het is echt het lekkerst om de suiker er meteen bij te doen wanneer het water nog heet is.


Snijd wat schijfjes citroen en voeg die aan de thee toe.


Laat de thee eerst wat afkoelen, en zet de kan vervolgens minstens anderhalf tot twee uur in de koelkast. 


Serveer de thee lekker koud met wat ijsklontjes en een schijfje citroen.

0 comments:

Een reactie posten